VW Polo Klub Polska

Forum największego polskiego Klubu VW Polo
Ogłoszenie

Witamy!
Jeśli jesteś NOWY na forum, w pierwszej kolejności zapoznaj się z TYM tematem>>>KLIKNIJ<<<


Zapoznanie się z REGULAMINEM pomoże Ci w bezproblemowym użytkowaniu Forum

Teraz jest czwartek, 31 lipca 2014, 01:10

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [6R] Moduł komfortu
PostNapisane: sobota, 4 grudnia 2010, 21:09 
Raczkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 7 sierpnia 2009, 20:07
Posty: 58
Lokalizacja: Gród Kraka
Imię: Dawid
Polo: 6R 1.6Tdi 77kW highl
Płeć: Mężczyzna
Właśnie kupiłem polo 6R, czerwone w wersji highline i teraz nie wiem, jak sprawdzić, czy ma moduł komfortu - nie zamyka szyb z pilota, ani z kluczyka, nie ma coming home, może są po prostu nie włączone - wiem, że jest to wersja hightline


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Moduł komfortu
PostNapisane: niedziela, 5 grudnia 2010, 03:36 
Namiętny pisarz
Avatar użytkownika
Pochwały: 10

Dołączył(a): piątek, 14 listopada 2008, 14:44
Posty: 1344
Lokalizacja: Kobyla Góra
Polo: 6R 1.2 TSI Highline
Płeć: Mężczyzna
Jak masz wersje highline to powinieneś mieć na 99% domykanie szyb z kluczyka.

_________________
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Moduł komfortu
PostNapisane: niedziela, 5 grudnia 2010, 15:14 
Raczkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 7 sierpnia 2009, 20:07
Posty: 58
Lokalizacja: Gród Kraka
Imię: Dawid
Polo: 6R 1.6Tdi 77kW highl
Płeć: Mężczyzna
na naklejce jest highl (od highline), wyposażenie też pasuje, a może ta opcja być tylko nie włączona?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Moduł komfortu
PostNapisane: niedziela, 5 grudnia 2010, 16:03 
Początkujący
Avatar użytkownika
Pochwały: 2

Dołączył(a): wtorek, 26 października 2010, 19:24
Posty: 165
Lokalizacja: Polkowice
Imię: Łukasz
Polo: Polo 6R 1.6 TDI 90KM
Płeć: Mężczyzna
Moze też tak być zależy jak jest zaprogramowany kluczyk

_________________
VW Polo 1.6 TDI CR 90 KM
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Moduł komfortu
PostNapisane: niedziela, 5 grudnia 2010, 17:28 
Raczkujący

Dołączył(a): piątek, 2 lipca 2010, 00:00
Posty: 64
Polo: 6R
Płeć: Mężczyzna
Ja w wersji niższej, comfortline, nie mam modułu domykania szyb, więc jeśli jest to w którejś wersji wyposażeniowej to tylko w highline. Chyba, że moduły tego typu trzeba domówić.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Moduł komfortu
PostNapisane: niedziela, 5 grudnia 2010, 18:41 
Raczkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 7 sierpnia 2009, 20:07
Posty: 58
Lokalizacja: Gród Kraka
Imię: Dawid
Polo: 6R 1.6Tdi 77kW highl
Płeć: Mężczyzna
ciekawe, pojadę do aso, może rozkodują mi pełne wyposażenie po vinie, wtedy będę wszystko wiedział


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Moduł komfortu
PostNapisane: wtorek, 7 grudnia 2010, 10:51 
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 2 grudnia 2010, 18:56
Posty: 16
Imię: Wojtek
Polo: Polo 6R
Płeć: Mężczyzna
A czy przypadkiem nie jest tak, że każda wersja posiada takie bajery tylko są zablokowane?

W Oplu w zaprzyjaźnionym serwisie pogrzebali w komputerze i dzięki temu mam podstawowy komputer pokładowy, tempomat (trzeba było zmienić dźwignię kierunkowskazu całość 200 zł) a i domykanie szyb po zamknięciu auta nie stanowiło żadnego problemu.

Może w Polo też tak jest?

Pozdrawiam Szteker


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Moduł komfortu
PostNapisane: wtorek, 7 grudnia 2010, 15:48 
Raczkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 7 sierpnia 2009, 20:07
Posty: 58
Lokalizacja: Gród Kraka
Imię: Dawid
Polo: 6R 1.6Tdi 77kW highl
Płeć: Mężczyzna
fajnie by było, to kto ma kabel :D


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Moduł komfortu
PostNapisane: wtorek, 7 grudnia 2010, 19:52 
Namiętny pisarz
Avatar użytkownika
Pochwały: 10

Dołączył(a): piątek, 14 listopada 2008, 14:44
Posty: 1344
Lokalizacja: Kobyla Góra
Polo: 6R 1.2 TSI Highline
Płeć: Mężczyzna
Ja mam kabel, z tego co widziałem u mnie w Polo, to jest możliwość programowania w moim module domykania szyb, ale ja miałem je włączone odrazu, także nie mogę stwierdzić czy w modelu, który nie miał tego seryjnie jest taka opcja.

_________________
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Moduł komfortu
PostNapisane: wtorek, 7 grudnia 2010, 20:00 
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 2 grudnia 2010, 18:56
Posty: 16
Imię: Wojtek
Polo: Polo 6R
Płeć: Mężczyzna
No to może ja z moim comfortline wybiorę się do kogoś kto ma kabel, tylko teraz pytanie jak się ma do tego gwarancja?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Moduł komfortu
PostNapisane: wtorek, 7 grudnia 2010, 20:51 
Namiętny pisarz
Avatar użytkownika
Pochwały: 10

Dołączył(a): piątek, 14 listopada 2008, 14:44
Posty: 1344
Lokalizacja: Kobyla Góra
Polo: 6R 1.2 TSI Highline
Płeć: Mężczyzna
W 100% jestem pewny, że nie stracisz gwarancji za taką modyfikacje. Brayanpolo z navi RNS 510 był w serwisie i nadal ma gwarancje.

_________________
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Moduł komfortu
PostNapisane: wtorek, 7 grudnia 2010, 21:28 
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 2 grudnia 2010, 18:56
Posty: 16
Imię: Wojtek
Polo: Polo 6R
Płeć: Mężczyzna
No to w takim razie do dzieła:)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Moduł komfortu
PostNapisane: czwartek, 9 grudnia 2010, 15:26 
Raczkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 7 sierpnia 2009, 20:07
Posty: 58
Lokalizacja: Gród Kraka
Imię: Dawid
Polo: 6R 1.6Tdi 77kW highl
Płeć: Mężczyzna
to jeszcze przydał by się jakiś forumowicz z sprawnym kablem w Krakowie;)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Moduł komfortu
PostNapisane: poniedziałek, 20 grudnia 2010, 15:24 
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 5 października 2009, 17:53
Posty: 140
Polo: 6R
Płeć: Mężczyzna
Ja miesiąc temu się tym interesowałem, i moduł komfortu w każdej 6R jest taki sam, różni się jedynie oprogramowaniem. Ja u siebie w trendline mam domykanie z kluczyka, ale kluczyk sam mam zwykły, nie scyzoryk i chciałem dorobić oryginalny scuzoryk, żeby zdalnie drzwi otwierać, niestety nie dowiedziałem się czy jest to możliwe u mnie....

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Moduł komfortu
PostNapisane: poniedziałek, 20 grudnia 2010, 15:54 
Raczkujący

Dołączył(a): piątek, 2 lipca 2010, 00:00
Posty: 64
Polo: 6R
Płeć: Mężczyzna
W trendline masz domykanie szyb z kluczyka? I w dodatku kluczyk zwykły?
Czemu ja tego w comfortline nie mam :( Zapytam o to przy najbliższej wizycie w serwisie - pewnie dopiero przegląd na wiosnę, może mi wgrają do tego inne oprogramowanie jak mówicie. Ciekawe czy odpłatnie :P
To polo 6R ma comming home w standardzie ale zablokowane/wyłączone ?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Moduł komfortu
PostNapisane: poniedziałek, 20 grudnia 2010, 16:49 
Namiętny pisarz
Avatar użytkownika
Pochwały: 10

Dołączył(a): piątek, 14 listopada 2008, 14:44
Posty: 1344
Lokalizacja: Kobyla Góra
Polo: 6R 1.2 TSI Highline
Płeć: Mężczyzna
damian92 napisał(a):
To polo 6R ma comming home w standardzie ale zablokowane/wyłączone ?

Niestety z tego co patrzyłem w VCDSie to nie ma opcji odblokowania comming/leaving home. Ze względu na to, że w Polo nie wychodził czujnik zmierzchu, powodujący załączenie tego systemu.

_________________
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Moduł komfortu
PostNapisane: poniedziałek, 20 grudnia 2010, 17:21 
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 5 października 2009, 17:53
Posty: 140
Polo: 6R
Płeć: Mężczyzna
damian92 napisał(a):
W trendline masz domykanie szyb z kluczyka?

Może uściślijmy, mogłem czegoś nie zrozumieć:P Jeśli domykanie szyb z kluczyka, to to, że gdy przytrzymam w zamku kluczyk jakbym zamykał/otwierał drzwi, to szyby się odpowiednio podnoszą/opuszczają, to tak, mam to:P

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Moduł komfortu
PostNapisane: wtorek, 25 stycznia 2011, 18:57 
Raczkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 19 kwietnia 2010, 12:38
Posty: 86
Lokalizacja: Warszawa
Imię: Bartek
Polo: 6R tsi dsg 2010
Płeć: Mężczyzna
no właśnie pytanie o doprecyzowanie.
Mam tsi highline i u mnie w aucie wygląda to tak, że jeśli mam otwarte szyby, to mogę zamknąć auto(i zabezpieczyć alarmem) na dwa sposoby, jeden to przekręcenie kluczyka w drzwiach jak do zamknięcia i przytrzymanie w pozycji czekając aż zamkną się szyby całkowicie, druga opcja to zamknięcie z pilota, także z przytrzymaniem guzika do czasu kiedy nie zamkną się szyby.
Czy istnieje funkcja która np zamyka szyby samoistnie? tzn że mam otwarte, wciskam kłódeczkę krótko raz, a auto samo uruchamia procedurę zamknięcia szyb do ich pełnego zamknięcia?
bo aktualnie mam tak, że jeśli szyby są otwarte i zamykam auto z pilota(lub z kluczyka) nie przytrzymując to szyby zostają otwarte...

_________________
"3,5 czy 3,8 sek do 100km/h i tak i tak się zesrasz z wrażenia, więc po co przepłacać jak to szybsze auto jest zazwyczaj dwa razy droższe..." ;)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Moduł komfortu
PostNapisane: środa, 26 stycznia 2011, 17:29 
Raczkujący

Dołączył(a): środa, 12 stycznia 2011, 16:40
Posty: 31
Lokalizacja: PO/DW
Imię: Kruchy
Polo: 6R 1.6 TDI CAYA 75PS
Płeć: Mężczyzna
LameBoy napisał(a):
bo aktualnie mam tak, że jeśli szyby są otwarte i zamykam auto z pilota(lub z kluczyka) nie przytrzymując to szyby zostają otwarte...


Mam dokładnie tak samo w wersji Trendline.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Moduł komfortu
PostNapisane: piątek, 18 marca 2011, 12:55 
Nowicjusz

Dołączył(a): czwartek, 10 lutego 2011, 20:34
Posty: 9
Lokalizacja: okolice Wadowic
Imię: Bartlomiej
Polo: 6r
Płeć: Mężczyzna
z tego co mi wiadomo co ktos mi napisał to orginalny centralny zamek wlasnie tak dziala jak piszecie i nie wiem czy da sie cos z tym zrobic


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL