VW Polo Klub Polska

Forum największego polskiego Klubu VW Polo
Ogłoszenie

Witamy!
Jeśli jesteś NOWY na forum, w pierwszej kolejności zapoznaj się z TYM tematem>>>KLIKNIJ<<<


Zapoznanie się z REGULAMINEM pomoże Ci w bezproblemowym użytkowaniu Forum

Teraz jest niedziela, 21 grudnia 2014, 23:25

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: problem z oswietleniem tablicy rejestracyjnej
PostNapisane: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 13:58 
Mały interesant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 14 listopada 2008, 11:39
Posty: 322
Lokalizacja: WWA
Imię: Bartek
Polo: 6N1 1.4 AEX 96
Płeć: Mężczyzna
Czesc,
mam taki problem.
Przepalila mi sie zarowka w tablicy. Wymontowalem i wsadzilem nowa i mam problem.
Po wlozeniu nowej zarowki lampki (obie) zapalily sie na 1 sekunde i zgasly... Padl bezpiecznik... wymiana bezpiecznika niestety nic nie dala i teraz nie swieci mi zadna lampka w tablicy... :banghead: Gdzie moze byc problem? co jeszcze sprawdzic? :beg:

_________________
ObrazekObrazek

Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: problem z oswietleniem tablicy rejestracyjnej
PostNapisane: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 14:00 
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 28 marca 2009, 16:44
Posty: 1431
Imię: Łukasz
Polo: 6n 1.4 8v AEX
Płeć: Mężczyzna
Wygląda na to że gdzieś jest zwarcie , ciężko CI teraz bedzie zdjąć zderzak i patrzeć na przewody. Może woda dostała się w obudowę zarówki

Taki ot mały , świeci Ci podświetlenie panelu od nawiewów ? Bo mi nie świeci podswietlenie z tyłu i wlasnie panel nawiewu, nie wiem czy to zbieg okoliczności czy ten sam bezpiecznik za to odpowiada.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: problem z oswietleniem tablicy rejestracyjnej
PostNapisane: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 14:03 
Mały interesant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 14 listopada 2008, 11:39
Posty: 322
Lokalizacja: WWA
Imię: Bartek
Polo: 6N1 1.4 AEX 96
Płeć: Mężczyzna
mozliwe ze woda sie dostala bo padal snieg i moglo cos wpasc... co w takiej sytuacji?

Nie zwrocilem uwagi czy podswietlenia nawiewow jest - dzisiaj lookne i napisze.

_________________
ObrazekObrazek

Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: problem z oswietleniem tablicy rejestracyjnej
PostNapisane: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 14:10 
Trochę już znaczę

Dołączył(a): piątek, 14 listopada 2008, 14:47
Posty: 1152
Lokalizacja: Mysłowice
Polo: Zafira 2.0DTI.
Płeć: Mężczyzna
Jak przed wymianą świeciło to przypuszczam że gdzieś blisko obudowy tej żarówki masz zwarcie bo tylko tam ruszałeś sprawdż.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: problem z oswietleniem tablicy rejestracyjnej
PostNapisane: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 14:16 
Mały interesant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 14 listopada 2008, 11:39
Posty: 322
Lokalizacja: WWA
Imię: Bartek
Polo: 6N1 1.4 AEX 96
Płeć: Mężczyzna
Dobra, popatrze. Mam nadzieje, ze to nic powazniejszego.
Jak sie troche warunki poprawia to tam lookne.

_________________
ObrazekObrazek

Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: problem z oswietleniem tablicy rejestracyjnej
PostNapisane: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 20:34 
Mały interesant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 14 listopada 2008, 11:39
Posty: 322
Lokalizacja: WWA
Imię: Bartek
Polo: 6N1 1.4 AEX 96
Płeć: Mężczyzna
bleah1986 napisał(a):
Wygląda na to że gdzieś jest zwarcie , ciężko CI teraz bedzie zdjąć zderzak i patrzeć na przewody. Może woda dostała się w obudowę zarówki

Taki ot mały , świeci Ci podświetlenie panelu od nawiewów ? Bo mi nie świeci podswietlenie z tyłu i wlasnie panel nawiewu, nie wiem czy to zbieg okoliczności czy ten sam bezpiecznik za to odpowiada.


Bezpiecznik od rejestracji to ten 3 od lewej - od podswietlenia nawiewow jest jakis inny.
U mnie podswietlenie nawiewow dziala.
W podswietleniu rejestracji musi byc zwarcie bo ruszalem tylko jedna lampke a obie nie swieca... :banghead:

_________________
ObrazekObrazek

Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: problem z oswietleniem tablicy rejestracyjnej
PostNapisane: poniedziałek, 11 stycznia 2010, 20:40 
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 28 marca 2009, 16:44
Posty: 1431
Imię: Łukasz
Polo: 6n 1.4 8v AEX
Płeć: Mężczyzna
ok dziaa za info Bart-wawa :grin:


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL