VW Polo Klub Polska

Forum największego polskiego Klubu VW Polo
Ogłoszenie

Witamy!
Jeśli jesteś NOWY na forum, w pierwszej kolejności zapoznaj się z TYM tematem>>>KLIKNIJ<<<


Zapoznanie się z REGULAMINEM pomoże Ci w bezproblemowym użytkowaniu Forum

Teraz jest niedziela, 23 listopada 2014, 11:27

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: bezpieczniki - wszystkie
PostNapisane: wtorek, 18 sierpnia 2009, 17:21 
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 18 sierpnia 2009, 17:15
Posty: 9
Lokalizacja: Kraków
Polo: 6N 5D 1.9 Diesel 98r
Płeć: Mężczyzna
Witam, chciałbym po poprzednim włascicielu uzpełnić zapas bezpieczników i powymieniać włożone na odpowiednie jeśli są inne niż powinny być, tylko gdzie znajde jakiś wykaz ? w książce 'sam naprawiam' szukałem ale nie odnalazłem :(

Z góry Dziękuję :)

_________________
GG 3813524


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: bezpieczniki - wszystkie
PostNapisane: wtorek, 18 sierpnia 2009, 20:15 
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 14 listopada 2008, 14:00
Posty: 18
Lokalizacja: Sanok
Polo: 6N 1.7SDI AKU
Płeć: Mężczyzna
W książce Sam naprawiam jest na stronie 333 Rozmieszczenie bezpieczników i przekaźników, a tu masz zdjęcie z instrukcji do Polo: http://img198.imageshack.us/img198/153/ ... zka101.jpg. A poza tym powinna być rozpiska na wewnętrznej stronie pokrywy skrzynki bezpieczników.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: bezpieczniki - wszystkie
PostNapisane: wtorek, 18 sierpnia 2009, 20:35 
Swój
Avatar użytkownika
Pochwały: 2

Dołączył(a): środa, 13 maja 2009, 13:47
Posty: 770
Lokalizacja: kłodzko
Polo: 6N-1.7 sdi AKU
Płeć: Mężczyzna
nie rozumiem jak to uzupelnic zapas bezpieczników ? tzn co tam masz powsadzane zamiast nich ?

_________________
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: bezpieczniki - wszystkie
PostNapisane: wtorek, 18 sierpnia 2009, 21:05 
Nowicjusz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 18 sierpnia 2009, 17:15
Posty: 9
Lokalizacja: Kraków
Polo: 6N 5D 1.9 Diesel 98r
Płeć: Mężczyzna
@Kama - dzieki za zdjecie :) jutro kupuje ;)

@suhhar - zapas w sensie chce kupic tak zeby miec po 2 bezpieczniki kazdego rodzaju na wymiane, a kiedy nie wiedzialem jakie maja byc to jakie mialem kupic - to ze jakies byly wlozone nie znaczy przeciez ze takie maja byc ;)

-- Śro Sie 19, 2009 11:41 pm --

no i..... u mnie jest jakos inaczej, nie ma jednego rzedu (sprawdzalem w benzynowym z 96 r kolegi i on wlasnie ma jeden rzad jak w tej instrukcji) tylko jest tak:
Obrazek Obrazek
szukalem w 'sam naprawiam' czy moze dowiem sie co dokladnie oznaczaja te rysuneczki do bezpiecznikow ale widze tam same schematy...

i co dalej robic? :D


DODANE: postanowilem poszukac wspomnianej intrukcji do POLO - i co sie okazuje? ze pewnie sa rozne instrukcje bo akurat trafilem na taka gdzie jest opis moich bezpiecznikow - tu zamieszczam wspomniana strone:

Obrazek

_________________
GG 3813524


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: schemat i opis bezpiecznikow [6n]
PostNapisane: poniedziałek, 18 października 2010, 20:37 
Namiętny pisarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 29 maja 2009, 12:02
Posty: 1343
Lokalizacja: miasto
Polo: 6nka XXL
Płeć: Mężczyzna
wiem ze bylo to gdzies na forum ale niemoge znalesc , bardzo prosze o rozpiske albo schemat bezpiecznikow w polowce

Nie nie mogłeś znaleźć, tylko ci się nie chciało! next time będzie nagroda
czaja


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: schemat i opis bezpiecznikow [6n]
PostNapisane: poniedziałek, 18 października 2010, 22:20 
Zainteresowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 28 września 2010, 00:09
Posty: 489
Lokalizacja: Peterborough / Płock
Imię: Michał
Polo: Leon Cupra R
Płeć: Mężczyzna
Z tego co wiem to układ bezpieczników zmienił się w 1998r.

Mam tutaj rozkład, ale niestety po angielsku.

Do 1998 roku:
Obrazek

Po 1998 roku:
Obrazek

Mam nadzieje,że coś pomoże. Gdyby jakieś problemy były z angielskim, wal na pw. Powyższe obrazki są od wersji angielskiej, a nie jestem pewien czy jest jakaś różnica miedzy angielską a europejską.


Ostatnio edytowano czwartek, 21 października 2010, 13:13 przez rzezin, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: schemat i opis bezpiecznikow [6n]
PostNapisane: czwartek, 21 października 2010, 08:59 
marcc_Jr jesli chcesz schemat to podaj rok, wielkosc silnika i rodzaj silnika


Góra
  
 
 Tytuł: Re: schemat i opis bezpiecznikow [6n]
PostNapisane: czwartek, 21 października 2010, 09:51 
Lord spamer
Avatar użytkownika
Pochwały: 57

Dołączył(a): piątek, 10 kwietnia 2009, 00:00
Posty: 6996
Lokalizacja: Chotomów...
Imię: Piotrek
Polo: Passtuch + Ducato
Płeć: Mężczyzna
Naprawdę masakra. Jako userzy którzy już trochę na forum są powinniście wiedzieć jak zadawać pytanie aby dostać konkretną odpowiedź.

marcc_jr nie dość że nie poszukałeś to jeszcze nie potrafisz zadać odpowiednio pytania. Przecież w w 6n1 był mały lift w 97 roku i pewne rzeczy zostały lekko zmienione. Między innymi elektryka. Także inny układ bezpieczników jest w przedliftowym i poliftowym 6n1!!!

_________________
Obrazek
Obrazek
Używajcie polskich znaków! Jest różnica czy zrobisz komuś ŁASKĘ czy LASKE.
W dzieciństwie, zamiast komputera i internetu, miałem... dzieciństwo :yahoo:

Mój Passtuch :)
Staram się pisać poprawnie po POLSKU!!! Staram :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: schemat i opis bezpiecznikow [6n]
PostNapisane: czwartek, 21 października 2010, 10:16 
mam Vivid WorkshopData ATI i do 6n jest kilka schematów rozmieszczenia bezpieczników

to dla bartezzo
http://zapodaj.net/71aa1b5e791d.bmp.html

to dla marcc_Jr
http://zapodaj.net/7b183868bd27.bmp.html


Góra
  
 
 Tytuł: Re: schemat i opis bezpiecznikow [6n]
PostNapisane: wtorek, 25 stycznia 2011, 10:48 
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 25 lutego 2010, 10:18
Posty: 90
Lokalizacja: Łódź
Imię: Kamil
Polo: 6N 1.0AER-1.4AEX
Płeć: Mężczyzna
ja mam włożony w miejsce nr20 czyli światła stopu bezpiecznik 20A a w opisie jest ze powinien być 10 A. czy to dobrze czy źle? może i głupie pytanie ale ja się nie znam na elektryce

_________________
viewtopic.php?f=56&t=20828


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: schemat i opis bezpiecznikow [6n]
PostNapisane: środa, 16 lutego 2011, 21:04 
Nowicjusz

Dołączył(a): środa, 16 lutego 2011, 20:35
Posty: 3
Imię: Rafał
Polo: 6n 1.4
Witam,
w taki razie jaką wartość powinien mieć bezpiecznik światła cofania, który ciągle się przepala?
Ja mam 5A a jest to polo 98r 1.4 (60PS) 5D.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: schemat i opis bezpiecznikow [6n]
PostNapisane: środa, 16 lutego 2011, 23:51 
Lord spamer
Avatar użytkownika
Pochwały: 57

Dołączył(a): piątek, 10 kwietnia 2009, 00:00
Posty: 6996
Lokalizacja: Chotomów...
Imię: Piotrek
Polo: Passtuch + Ducato
Płeć: Mężczyzna
rafkow napisał(a):
w taki razie jaką wartość powinien mieć bezpiecznik światła cofania, który ciągle się przepala?
Ja mam 5A a jest to polo 98r 1.4 (60PS) 5D

Jest to bezpiecznik nr 18 powinien mieć wartość 7,5A
I ode mnie coś o bezpiecznikach:
przed liftem http://img511.imageshack.us/i/przeznacz ... eczni.png/
po lifcie http://img14.imageshack.us/i/przeznacze ... eczni.png/

_________________
Obrazek
Obrazek
Używajcie polskich znaków! Jest różnica czy zrobisz komuś ŁASKĘ czy LASKE.
W dzieciństwie, zamiast komputera i internetu, miałem... dzieciństwo :yahoo:

Mój Passtuch :)
Staram się pisać poprawnie po POLSKU!!! Staram :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: schemat i opis bezpiecznikow [6n]
PostNapisane: czwartek, 17 lutego 2011, 08:59 
Nowicjusz

Dołączył(a): środa, 16 lutego 2011, 20:35
Posty: 3
Imię: Rafał
Polo: 6n 1.4
Bardzo dziękuję za szybką pomoc :piwo:


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: schemat i opis bezpiecznikow [6n]
PostNapisane: czwartek, 17 lutego 2011, 17:46 
Nowicjusz

Dołączył(a): środa, 16 lutego 2011, 20:35
Posty: 3
Imię: Rafał
Polo: 6n 1.4
Może komuś to pomoże ale znalazłem przyczynę palącego się bezpiecznika od światła cofania. Był zwarty jeden z ogrzewaczy spryskiwacza. Dostał przebicia i się stopił.
Odłączyłem go i jest OK. Pytanie ile taki nowy może kosztować a raczej gdzie go kupić bo na allegro nie znalazłem. :(


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL